Gebruik

Mallory en Lou, succesverhaal van twee goeie vrienden.

Lou, zoon van Zoe Dene en Rory of Balinoe, verwekt in Schotland, geboren in België en Mallory Clochet, dochter van Rony en Elsy: over dit superteam wil ik jullie graag iets meer vertellen.

Elsy en Rony, zelf ruiters, dachten dat het wel een leuk idee zou zijn om voor hun 12 jarige dochter Mallory een eigen pony te kopen, zoals enkele van hun familieleden al gedaan hadden. Een leuke hobby, zien waar ze raakten in de jumping, dat was zo een beetje het plan.

Elsy, Ronny, Mallory en Lou

Via een Dentergemse dierenarts en fokker van Highland pony’s kwamen ze op Lou uit. 5 jaar jong, stoere papa van drie veulens, tweemaal gekeurd als dekhengst, kortom: een potige karaktervolle kerel. In 2004 werden ze zijn trotse eigenaars, kort daarop werd Lou gecastreerd.

Lou kende op vlak van jumping en dressuur nog helemaal niets, maar bleek een gretige leerling. In 2006 deden hij en Mallory al aan hun eerste jumping mee in Waregem. Tijdens één van de daaropvolgende jumpings liep het helaas fout. Door een botsing met een paard dat plots uitweek, raakte Lou geblesseerd. Verdict van de dierenarts: 5 maand rust en best geen jumping meer.

Tsjah, en daar sta je dan met pony en ruiter, dan maar dressuur proberen zeker? En zie, ook daar bleek de flexibele Highland best voor te vinden. Het vertrouwen was er direct en Mallory en Lou gingen er helemaal voor!! Na 12 overwinningen stonden ze op de eerste plaats in de superregionale in West-Vlaanderen.

Eind oktober 2006 reden ze tweede op het niveau 00. En het lijstje met goeie prestaties blijft doorlopen:

In de winter van 2006 reden ze niveau 0, regionaal E5 en E7 en behaalden hiermee in totaal een verdienstelijke derde plaats. In de zomer van 2007 reden ze E7, niveau 0 en A5 niveau 1. In de E7 haalden ze een eerste plaats, in de A5 verschillende ereplaatsen. Op de preselectie Interscholen E5 scoorden ze een eerste plaats. Op de finale in Merksplas, niveau 0, werden ze derde. In de winter van 2007 konden ze nog een eerste plaats in de WVUR, niveau 0, bijvoegen aan hun palmares
 In de zomer van 2008, E7 en A6, niveau 1, haalden ze twee keer een tweede plaats en één maal een derde plaats. Dit betekende een 5e plaats op het kampioenschap van West Vlaanderen.

Al snel hadden mededeelnemers door dat deze op het eerste zicht wat lompe pony een geducht tegenstander is en letterlijk en figuurlijk niet licht mag genomen worden.

Daarnaast was er natuurlijk ook tijd voor uitstapjes en ontspanning. Lou is een betrouwbare kameraad bij wandelingen langs de straat.
Al elk jaar doen Mallory en Lou mee aan de St-Hubertus wijding van Markegem. Verder hebben ze reeds verschillende shows gereden met show team ‘Los Amigos’. In 2007 waren ze te zien op een demonstratie op de Highland happening te Broechem. Zowel Lou als zijn zoon Petacchi stonden op de Schotse dagen in Ooidonk.

Uit alles blijkt dat Lou over enkele typische eigenschappen van de Schotse Highland beschikt: robuust en taai, braaf, koel en rustig van natuur, maar met toch een flinke dosis karakter en pit. Zeker is dat deze compacte brok energie nog voor jarenlang plezier zal zorgen bij de familie Clochet.

Show

Petacchi

Paardendag Baaigem 

 

 Fokken

Dressuur

Springen

Aangespannen

Nog meer foto’s van onze pony’s vindt je hier.